Sivut

torstai 1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Videokooste v. 2014 kohokohdista


Viime vuosi oli hyvin erilainen aiempiin verrattuna. Löysimme talvella uuden harrastuksen - ryhmätemppuilun - kun emme lumen puutten vuoksi voineet rekeillä ollenkaan. Aluksi kokeilin treenailua vain parilla koiralla yhtäaikaa, mutta pikkuhiljaa ryhmätreeneihin osallistuvien koirien määrä kasvoi kun ne oppivat odottamaan vuoroaan. Kesällä kävimmekin jo esiintymässä erilaisissa paikoissa ja saimme samalla hyvää häiriötreeniä. 

Laumaamme liittyi kaksi uutta jäsentä, Vuki ja Ketku. Blogin nimi onkin Ketkun Metkut viimeisimmän uuden tulokkaan mukaan ja ajattelin keskittyä enemmän sen touhuihin vaikka kirjoittelenkin kaikista muistakin lauman jäsenistä.

Vuki, Ketku ja Ais

Vuki (se on blue merle, sitähän sä kysyit ;-) )

Ketku 13 vk

Vuoden kohokohtia olivat erilaiset esiintymisreissut, mm. Elma-messut, Maailman Voittaja 2014 ja Koira 2014. Etenkin Pinjalle, Noxille ja Aissille alkoi jo tulla rutiinia oudoista paikoista. Vuoden hienoin hetki oli varmasti Koira 2014 -tapahtuman iso halli kun esitin frisbeekoppeja kolmen koiran kanssa, kahden aina odottaessa vuoroaan istuen kehän laidalla. Tokot olivat puolestaan täysin tauolla, koska lupauduin esittämään temppuja erilaisissa paikoissa (mm. kouluilla, vanhainkodeissa ja liikkeissä) ja niitä piti tietenkin harjoitella säännöllisemmin kuin ehkä muuten olisin tehnyt. Ei meillä silti treenisuunnitelmaa ollut, teimme sen mukaan mikä tuntui hauskalle.


Kenraaliharjoitukset, kuvat © Johanna Salmi


Paikallaoloharjoitus
Ais, Shira, Vuki, Nox, 
Vanu, Pinja ja Villa


Vuodelle 2015 suunnitelmissa olisi ensin valjakkoajoa pitkästä aikaa. Ehdin jo parina päivänä kokeilla nuoria koiria joulukuun lopulla, mutta sitten sekin vähäinen lumi otti ja suli. Nyt satelee parhaillaan uutta, toivottavasti tulee pian tarpeeksi, että reki kulkee! Valjakossa juoksee tänä talvena kahdeksan koiraa, joista kolme opettelee hommia. Myöhemmin keväällä ajattelin lähteä tokoilemaan pitkähkön tauon perään. Villa ja Ais menisivät aloon ja Nox evl:aan. Temppuiluakin toki jatkamme ja varmaankin meidät nähdään jälleen myös esiintymässä. Tästä uskoisin saavani hyvää pohjaa tokoon, koirat oppivat erilaisiin häiriöhin ja minä totun toimimaan paremmin jännässä tilanteessa.
...tätä odotellessa... :-)


Lisää kuvia ja videoita aiemmista seikkailuistamme löydät täältä:


Ketku & Vuki the Karvalakki







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti