Sivut

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Saavin kiertoa

Ei mulla pitänyt olla aikaa treenailla ollenkaan, päivä meni maalatessa ja ilta mökkiä lämmittäessä. Minullahan ei ole patterit päällä (vain eteisessä ja vessassa koska väliovi on aina kiinni) vaan kokeilen kuinka kauan pärjää pelkällä puun polttelulla. Takka olisi voinut olla eilen koira-aiheisenakin päivityksenä, koska jouduin repimään sen eduspellin irti liimauksistaan. "joku" ketkulainen oli pissannut siihen viereen niin, että kaikki oli valunut sinne pellin alle.

Valoisan aikaan käytin toki koirat lenkillä, pilvinen päivä joten kameran mukaan otto oli aika turhaa. otin silti pari räpsyä.

Saga

Vukin peffa

Ketkutin

Ketku & Saga
Pinja

Illalla menin kuitenkin vartiksi treenailemaan. Vanu kokeili kumartamista, Vuki pujottelua ja Ketku teki uutta juttua - saavin kiertoa. Se oli helppo saada sitä tarjoamaan, koska se on viimeksi tehnyt mm. pujottelua yms. kiertämistä. Sama temppu - eri kohde, mennään jonkun ympäri. Riitti, että seisoin saavin vieressä ja se kokeili kiertää sen. 

Testasin uutena temppuna myös jalan yli hyppyä, sekään ei vaatinut esittelyjä vaan pentu yleisti sen samaksi jutuksi kuin aikaisemmat käsien yli hypyt. Jalkojen ylikin se on mennyt kun olen istunut lattialla. Otin videokameran mukaan ja pentu oli sen varren söpön näköinen touhuissaan, että tässä teillekin pätkä katseltavaksi.

Noudon alkeitakin yritettiin kierretikulla (ota suuhun, pidä), mutta pentu ei muistanut siitä höltäsen pöläystä. Ketku teki kynä suuhun ottoa (kierretikkuakin käytettiin) ja hetken pitoa pari viikkoa sitten, jossain videollakin se näkyy. Palaan aiheeseen siis toiste...

Yksi asia vähän hämmästyttää. Olen antanut Ketkun tarjota itse kiertämisiä ja kumpikin suunta on kelvannnut. Ajattelin, että pikkuhiljaa se tarjoaa jompaa kumpaa puolta enemmän ja valitsen sen. Koirat tuppaavat olemaan aina hiukan toispuoleisia. Tämä piti aikoinaan huomioida mm. Shiran ohjatussa ja ruudussa. Ohjattu treenasin sillä niin, että toisen puolen kapulan oli treenissä aina pari metriä kauempana sivulla kuin kisoissa, koska Shira aina oikaisi, se oli erittäin vahva toisen suunnan kierrossa riippumatta siitä kuinka paljon sitä yritti korjata. Kisoissa tämä kotona oudosti mitoitettu ohjattu olikin sitten juuri oikein, kun se teki sen tietyn oikaisun, mutta oli treenissä tehnyt kauempaa. Ruudussa vahva toispuolinen kaari teki sen, että jos ruutu oli oikealla, koira meni todella suoraviivaisesti sekä merkillä että ruutuun. Vasemmalle lähetettäessä se yritti helposti kaarta merkille ja ulkokautta sivusta sisään ruutuun. Tämä korjattiin treeneillä, mutta silti se aina näkyi, vaikka ei välttämättä pisteissä.

Takaisin Ketkun kiertoon... Se tekee suuntia nyt lähes vuorotellen, enkä ole vieläkään nähnyt kumpi olisi sille mieluisampi. Ehkä oikean kautta kierto? Pitänee vaan opettaa molemmat ja antaa eri käskysanat... tosin tuo vuorotteluversio on hauskan näköistä. :-P


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti