Sivut

torstai 22. tammikuuta 2015

Ketku temppuilee

Ilta kului Visiolla uusia sirkuskoirakurssilaisia kouluttamassa ts. temppuiltiin. Roudasin mukaan vähän tavallista enemmän välineitä. Mukaan mahtui vain yksi koira joten valitsin Pinjan koska se pyörittää rullaa ja tekee kivoja ylihyppyjä. Muuten temput sujuivat ihan hyvin, mutta sitten pyysin sitä käsimerkin kera pakittamaan. Se ei ole siinä muutenkaan erityisen pätevä, peruuttaa vain muutamia askeleita kun en ole sitä sille koskaan kunnolla opettanut. Mutta sellaiset viisi askelta tulee normaalisti ihan helposti ja jos välissä kehuu niin peruuttaa hiukan lisääkin. Tänään se meni askel-askel-istu, askel-askel-istu.... Siellä sitä suu auki katselin ja koitin päästä nopsaan tilanteesta eteenpäin. Seuraavaksi tein ison rullan ylihypyn niin että vieritin samalla rullan kohti, tämä sujui erinomaisesti. 

Vasta kotimatkalla keksin missä mätti. No ei koiran kannalta missään, vaan se teki prikulleen miten oli opetettukin. Sanoin sille normaalin pakki-käskyn, mutta käsimerkki tarkoitti istumista. Sama käsimerkki Aissilla aiheutta pitkän reippaan peruutuksen ja koska olen sen kanssa sitä viime aikoina tehnyt niin se tuli automaattisesti. Suullinen käsky ja käsimerkki tarkoittivat siis eri asioita ja Pinja ratkaisi ongelman hienosti tekemällä molempia vuorotellen. Fiksu koira. 

...mutta ehkäpä nyt alan opettamaan samaa käsimerkkiä kaikille...


Kotiin palattuani kävin viihdyttämässä Ketkua treenaamolla, sehän oli ollut kotona ominensa nukkumassa muutaman tunnin. Tehtiin käsienaltapujottelua ja se osasikin sitä aika hyvin vaikka ollaan muistaakseni kokeiltu sitä vain kerran. Ketku se on tehnyt kuitenkin useasti jalkojen välistä pujottelua ja kiertoja, nehän ovat hyvin samankaltaisia temppuja. Kokeilin myös ihan uutta juttua. Olin polvillani ja ohjasin pennun jalkojen väliin ja siinä pupuasentoon, se tajusi idean tosi nopsaan. Kiertoa tein pidemmältä matkalta ja yhdistin siihen suurinpiirtein jo sujuvan käskyn "istu". Tässä videota treeneistä...











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti