Sivut

tiistai 6. tammikuuta 2015

Koppailua pakkasessa

Kylmä päivä tänään, -15 astetta. Koirat ovat olleet silti pihalla paljon, mutta eivät koko aikaa, koska tassut alkavat helposti palelemaan. Päivällä ne olivat jonkun aikaa sisällä ja ilmeisesti Villa oli tylsistynyt - eteisessä odotti kaikenmoista silppua. Vessaharjan muoviteline oli päreinä, samoin vessaraikastin (semmoinen muovinen neliskanttinen pönttöön laitettava). Ensin säikähdin ettei sen toista puoliskoa löydy ollenkaan, mutta olihan se kuitenkin yhden petin alla. Mikä lie riivannut, ei se yleensä tee tuollaista. Alle vuotiaana sillä ja Aissilla oli tapana ottaa vessapaperirulla ja silpustaa se, mutta eivät ne sen kemmempaa ole teheneet ja rullatkin ovat saaneet olla rauhassa pitkään.

Aurinkoinen keli, joten ulkoilutin myös kameraa. Tänään touhuttiin frisbeen kanssa, koppailemaan (tai yrittämään koppausta...) pääsivät Ketku, Vuki, Villa, Nox ja Ais. Aissilla oli vähän pidempi treeni ja Vukilla ja Ketkulla tosi lyhyet. 


Villa, Vuki, Ais ja Ketku lenkillä


Ketku sai kokeilla frisbeen pyydystystä. Ensin se ei tajunut ollenkaan lähteä sen perään, luulen sen odottaneen namitreeniä. Se innostui kuitenkin juoksemaan kiekkojen perässä hetken aikaa ja leikki myös vetoleikkiä. Kovin kauaa ei touhuttu ja vein sen sisään odottelemaan kun treenaan muiden kanssa. Tänään käytössä olivat vain pienet kumiset frisbeet, ne ovat näppäriä kun eivät jäädy ja sopivat muutenkin noille nuorille harjoituskappaleiksi.

Ketku & Ketkun kiekko


Vuki sai napsia kiekko lähinnä kädestä, sen osumatarkkuus heitettyihin on yhä lähes pyöreä nolla vaikka se kovasti intoilee ja yrittää. Mahtaako koskaan osuakaan...

Villa alkaa edistymän selvästi ja jalkojen välistä peruutus oli varsin sujuvaa, tykkään! :-)

Nox otti muutamia normikoppeja ja eihän ne takajalat oikein maasta irtoa. Pitäisi ottaa projektiksi opettaa se hyppäämään kopeissa, mutta ainakaan toistaiseksi asia ei haittaa minua niin  paljoa että sitä yrittäisin muuttaa. Reaktionopeutta tarvitsisi lisää, että se saisi kopit esim. selässäni seisten. Tätä harjoiteltiinkin muutaman kerran ja se osui kiekkoon! Pikkuhiljaa kehittyy, vaikka välillä tuntuu ettei mitään tapahdu. Kuitenkin jos malttaa verrata pidemmällä aikavälillä niin edistystä on tullut rutkasti.

Sitten oli Aissin vuoro. No, Ais on Ais. Nopea ja tarkka. Uutena juttuna otin vähän tokoa sekaan. Tätä ei ole kokeiltu frisbeen kanssa kuin pari kertaa joskun milloin lie. Mutta hyvinhän se meni. Bc on kone. ;-) Shirakin sai aikoinaan lisänimen Robodog. Jospa Ais lähtisi tokokokeisiin tänä vuonna. Sen piti tulla tokokoiraksi alunperinkin, mutta sitten keksimme ryhmätemput ja frisbeen joten se homma jäi odottelemaan parempia aikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti