Sivut

lauantai 3. tammikuuta 2015

Ketku & namihäiriöt

Follow my blog with Bloglovin

Aikomus oli opetella jotain uutta temppua, mutta päädyinkin vähän vahingossa harjoittelemaan namihäiriöitä. Tämä oli Ketkun eka kerta aiheen parissa ja homma sujui paljon helpommin kuin odotinkaan.

Aloitin naksuttelemalla seläntakaakiertoa, jota se on tehnyt aiemmin namilla houkutellen kerran tai pari. Kumpikin suunta kelpasi vastaukseksi. Seuraavaksi täytyy ottaa asiaksi opettaa vain toinen suunta ja siihen käsky. Laitoin aluksi kädet kokonaan piiloon haalarin sisään jolloin se ei voinut seurata namien perässä. Sen jälkeen kädet tulivat esille ja pentu sai kokeilla pystyykö siitä ottamaan suoraan namin. Suljin kädet ja nostin niitä jolloin se huomasi kokeilla vaihtoehtoista lähestymistapaa - takaakiertoa. Tosin kaikki nameista poispäin suuntautuva liike olisi kelvannut ratkaisuksi.

Seuraavaksi otin namipurkin mukaan ja lisäilin häiriöitä. Ensin purkki oli kädessä jolloin pennun yrittäessä purkille riitti, että nostin sitä hiukan ylemmäs. Koska se oli jo tehnyt samaa namit käsissä, se oivalsi idean tosi nopeasti.



Yksi sovellus juuri harjoitellusta asiasta. Rauhallinen odotus ruokia 
laitellessa. Kuvakulmasta ei hyvin näy, mutta Ketkun 
kuono on jo penkin tasalla ja se ylettyy kippoihin helposti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti