Sivut

maanantai 5. tammikuuta 2015

Tunnarin alkeita

Aamupalakokeilu, nätisti söivät ryhmänä. 

tätä en kaikkien koirieni kanssa kuitenkaan testaisi. ;-)


Ihanaa, aurinko tuli esiin! Heti piti päästä kuvaamaan ja sainkin pari ihan kivaa ja liudan epätarkkoja tai muuten outoja kuvia. Mutta ei edes hyvällä tavalla outoja, pelkästään huonoja. Tässä pari lemppariani, lisää täällä.


Ketku & Shira


Ketkun treeni oli tänä hiukan reilun 3 min mittainen. Kokeilin mukitunnarialkeita uudella suunnitelmalla ja se toimikin hyvin, penska tuntui ymmärtävän idean. Olen yrittänyt tätä juttua esitellä sille kahdesti aiemmin, mutta sen mielestä tehtävä oli haistelun sijaan "tunge kuono mukiin" mitä se kovin innokkaasti sitten tekikin.Joten eikun rautalankaa ja ratakiskoa vääntämään. Varauduin tehtävään kalkkunaleikkeellä, joka ei enää hajun perusteella sopinut pitsaani (jota tässä parhaillaan vetelen aaah nam) mutta ei ollut vielä pilaantunuttakaan. Viimeksi kun annoin vastaavaa herkkua pennulle, sain pari isompaa reikää sormiini ja jäin silloin opettamaan namien kädestä ottoa kauniisti. En kuitenkaan halunnut tänään testata, muistaako se etteivät sormeni ole nakkeja ja päädyin heittelemään palkat maahan. ;-)

Ensin laitoin kalkkunasiivun mukiin ja pidin kädessäni sekä namimukia että tyhjää kippoa. Kädessä siksi ettei se pääse tassuttelemaan vaan joutuu haistelemaan. Kylläpä kuului kova nuuhkutus! Kuivamuonallakaan en saanut kunnon haistelua aikaiseksi kun aiemmin yritin. Muutamien toistojen jälkeen lisäsin mukiin hajustetun paperimytyn ja hetken päästä poistin namin. Nuuhkutus pysyi hyvänä ja pentu innokkaana. Ensi kerralla häivytän namin hajua pois ja vähitellen etsittävänä on vain minun hajuni. Lisäksi tulee enemmän kippoja ja niihin muiden hajustamia papereita. Sen jälkeen voin yleistää etsinnän mihin tahansa esineisiin, mm. tunnariin.

Eihän tämä ainoa konsti ole millä tunnaria voi opettaa, mutta minulle mieluinen ja todella yksinkertainen tapa kertoa idea pennulle. Viime talvena tuli kokeiltua kaikenmoista huvin vuoksi mm. PostIt-lappuja, tulitikkuja, olkea/vessapaperia + tunnareita, tölkkinipsuja, grillitikkuja jne. Videokanavallani on näistä kokeiluista yht. 6 videota, tässä yksi niistä (Villa 7 kk) 



Vuki

Shira pääsi tokoilemaan pitkästä aikaa!

Lunta ei ole tarpeeksi vetoa varten joten menin kentälle tokoilemaan. Shira pääsi ensin kertailemaan vanhoja huvin vuoksi, sehän on jo eläkkeellä kisoista. Voi kun se nautti päästessään hommiin! 

Nox teki seuraamista, ohjatun ja ruudun näkymättömällä merkillä (kuten Shirakin). Kaukoissa se on petrannut seiso-maahan vaihtoa niin, että joudun näköjään muuttamaan kuitenkin tuon alunperin opettamani istu-seiso vaihdon joka näkyy videolla. Takenee, takenee...

Villa oli aika hauska... Sen kanssa oli tarkoitus opetella merkin kiertoa, mutta se ei ensin tunnistanut tehtävää koska on tehnyt sitä erinäköisellä merkillä (korkea saavikasa - video). Hain siis samantien lisäkorkeutta merkkiini ja sen jälkeen Villa ymmärsi heti mistä on kyse. Heittelin sille myös frisbeetä, mutta sen koppaustarkkuus on edelleen heikko. Hyppää ja hampsii vaan ei osu. Paras tehdä jonkun aikaa suoraan kädestä napattuja, ne onnistuvat siltä hyvin. :-)

Pinjakin treenasi hetken - ensin ruutua ja seuraamista, sitten heittelin koppeja. Se on todellakin yllättänyt tässä frisbeehommassa. Eihän sen pitänyt olla edes kiinnostunut ja nyt se tekeekin nättejä loikkia ja saa hyvin koppejakin. Kovin kauaa kerrallaan se ei ole kiinnostunut, mutta koko ajan se tuntuu jaksavan pidempään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti