Sivut

maanantai 12. tammikuuta 2015

Valjakko - parikokeiluja

Odotin jo kovasti, että pääsen tänään testaamaan taas Aissia. Arvelin se olevan valmis juoksemaan parin kanssa.

Ensin se sai kuitenkin harjoitella vetoa rauhallisessa porukassa ilman paria ts. Nox ei ollut mukana. Meno oli eilistä parempaa, liinat suussa taas vähemmän aikaa. Se kehittyy tosi nopeasti, tämähän oli vasta sen viides vetotreeni. Sitten järjestelin porukan liinoihin eri järjestykseen ja hain Villan mukaan, Ais sai Pinjan parikseen. Pinja on opettanut jo monta koiraa vetoon, se on tasaisen rauhallinen, mutta tarvittaessa osaa myös maltillisesti komentaa. Mutta komennusta ei tarvinnut sillä Ais ei häirinnyt sitä ollenkaan. Se otti vain välillä niitä liinoja suuhunsa, mutta koko ajan vähemmän.

Lopuksi hain sen villi-Noxin mukaan ja kävimme ajamassa metsälenkin. Lähtösuoralla tosiaan huomasi, että Nox oli mukana - kylmää kyytiä!

Seuraavalla kerralla täytyy kokeilla sille jotain muita valjaita, nämä ovat liian isot. Aishan on selvästi suurempi kuin kaksi muuta bortsuani joten laitoin sille automaattisesti numeroa isommat valjaat päälle. Mutta taitaakin kokoero olla enemmän jalkojen mitassa, ehkäpä sille sopiikin sama koko... Testataan. Tai sitten täytyy ostaa sille omat valjaat.


Ihanaa kun voi nykyään valjastaa koirat lämpöisessä!

Saga, Vanu, Pinja & Ais

Saga
Villa + Vanu
Ais + Pinja


Metsäkierroksen lopuksi tehtiin paikallaoloharjoitus.

Aissin treenien jälkeen vuoroon pääsi Vuki. Villahan oli jo yhden lenkin tehnytkin kun Ais kokeili parin kanssa juoksemista. 

Villa ja Vuki saivat kokeilla ekaa kertaa parina juoksemista yhdessä. Seuraavalla kerralla laitankin ne taas vanhojen konkareiden pareiksi - sen verran Vuki vielä seilaa, että häiritsi Villan menoa. Intoa puolestaan piisasi! Vuki jopa haukkui tokalla kierroksella risteyksessä tehtävän käännöksen aikana. Kaikki nuoret pitävät kovasti uudesta harrastuksestaan joten luulenpa, että saan aika mukavan valjakon kasaaan lopputalvesta. Silloin vetäviä koiria olisi kahdeksan...

Vuki & Villa

Shira + Saga
Pinja
Villa + Vuki


Lenkillä ajelun jälkeen.

Ais ei ole ikinä ollut näin väsynyt! Se nukahti puoliksi syliin ja
nukkui siinä pitkään todella sikeästi. Sitten siirtyi taakseni (nojatuoli)
nukkumaan ja nukkuu edelleen... <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti