Sivut

maanantai 9. helmikuuta 2015

Tulitikkutunnaria

Koirien päivän aktiviteetti oli lumessa rämpimistä oikein olan takaa. Tein umpihankeen polkuja ja kuljimme myös rinkiä peltoreitillä. Kaiken lisäksi kahdessa setissä jolloin minulle tuli tuplalenkki. No kunto kohenee...

Ais ei vielä pääse juoksemaan joten se sai puuhakseen tulitikku/mukitunnaria. Se on tehnyt tätä pari kertaa aiemmin, mutta siitä on jo suurinpiirtein vuosi aikaa joten aloitin ihan alusta. Tein ensin hetken paperinpaloilla ja sitten vaihdoin tulitikkuihin. Kyllä se jotain muisti koska purkit eivät juurikaan lennelleet ja noutoa se yritti yhdistää vain kaksi kertaa varovasti mukin reunasta nostaen.

Kalkkunasilppua oli vielä jäljellä joten Ketku sai kokeilla samaa. Sillä ei purkit pysyneet paikoillaan ollenkaan kun se intoili säntäillen eestaas tajuamatta tuon taivaallista siitä mikä olisi homman idea. Joten laitoin mukit painavaan keraamiseen juomakippoon. Kun astiat pysyivät paikoillaan, pystyimme keskittymään itse tehtävään. Se on tätä hiukan kokeillut aiemmin, mutta en luottaisi siihen että se tätä osaa oikeastaan pätkän vertaa. Joku pieni idea sillä kuitenkin oli ja kun laitoin n. kahden millin kokoisen namipalan ekoille toistoille oman hajun lisäksi, tuntui pentu tajuavan idean. Videolla olevassa tokassa Ketkun pätkässä on haisteltavina enää pelkät tikut. Omia tikkuja laitoin enemmän, jolloin hajun määrää oli helppo säädellä.

Aissin kippotreeni

Ketkun versio






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti