Sivut

maanantai 16. helmikuuta 2015

ALO-hyppy tempuilla opettaen

Kiirettä pitää töiden parissa joten blogikin on ollut muutaman päivän paussilla. Tosin en minä tänäänkään olisi ehtinyt kirjoittamaan, mutta kirjoitanpa silti. ;-)

Päivällä käytiin lenkillä ja illemmalla temppuiltiin muutaman koiran kanssa. Mielessä on ollut kehitellä uusia opetustapoja tokoon ja tänään testivuoroon päätyi hyppy. Ensin purin hypyn osiin. Se koostuu perusasennosta, odottamisesta, hypystä, käännöksestä ohjaajaa kohti ja pysähdyksestä seisomaan tai istumaan ja siinä asennossa odottamisesta, lisäksi vielä istuminen.

Tänään harjoiteltiin osia hyppy, käännös ja asento. Käytin aiemmin opeteltuja temppuja kohteen kiertoa ja korokeperuutusta apuna. Hyppyä tein ensin erikseen, mutta siinä ei mitään erikoista, odotin vain että koira menee esteen yli ja samalla palkkasin. Ketku teki edellämainitulla systeemillä ja se toimi todella hyvin. Samalla sain säädettyä koiran etäisyyttä esteestä ja stoppi oli tiukka, koska pentu etsi kohdetta takajaloillaan. Esteen tein satunnaisista tavaroista, koska en viitsinyt kasata tokoestettä. Putki tosin olikin hyvä ensimmäiseksi kohteeksi, koska siitä ei voinut ponnistaa eikä siihen voinut kiivetä etutassuilla.

Villa kokeili samaa mutta pienellä muutoksella. Se testasi etujalka-alustaa. Homma toimi yhtä hyvin, mutta Villalla on jo ennestään olemassa hyvä stoppi läheltä tehtynä. Ais teki myös ämpärin kierron, mutta se tekee stopit kierroilla hyvin joten siinä ei ollut mitään erityistä tekemistä joten se sai treenata hyppyä alo-, avo- ja noutoversioilla. Lisäksi sen tapa hypätä aiheuttaa hyvän stopin itsekseenkin ja sopivan etäisyyden koska tuo pomppaa komean kaaren ja kääntyy tiukasti pysähtyen. Lopuksi vielä tehtiin alo- ja avo-hyppy kapulaa kantaen.

Temppujakin harjoiteltiin. Ais sai kokeilla mitä kaikkea saunakauhalla voisi tehdä... ;-)



Saga, Vuki, Nox & Pinja


Villa


Villa


Ketku & Vuki


Ketku on jo aika iso




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti