Sivut

sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ketku ryhmätreenissä ja demokoirana

Päivällä pidin temppukoulutusta muutaman hengen porukalle. Apuriksi pääsi pikku Ketku. Ensin se esitteli miten koulutetaan naksuttimella, sitten tehtiin pikana muutaman tempun opetusvaiheet. Pentu oli ihan hirmu pätevä ja en olisi voinut olla siihen tyytyväisempi. Se tarjoili koko ajan toimintoja kun selostin teoriaa porukalle. Myöhemmin se pääsi vielä esittelemään namihäiriöitä. Ensin tehtiin taas kiertoa mun ympäri ja sitten pujoteltiin käsien alta avoimen namikipon ylitse. Myös Villa ja Ais pääsivät avustamaan.

Koulutuksen jälkeen otin isot koirat (Pinja, Nox, Villa, Vuki) treenaamaan, mutta siinä ei saatu oikein mitään järkevää aikaiseksi. Koirat olivat malttamattomia odoteltuaan muutaman tunnin sisällä ja minä rättiväsynyt. Huono yhdistelmä. Villa keikkui saavillaan, Pinja ja Nox tulivat alas välilllä ominpäin, Pinja ei osunut rullan ylihyppyihin jne. Vuki tosin oli paikoillaan juuri niinkuin pitikin. Paras siis tehdä vastaavaa treeniä toistekin (sisäarestin jälkeen) ja lisäksi kerrata paikallaoloa parin koiran treeneillä. Tällaista levottomuutta on näkynyt esityksissä ja nyt löytyi konsti kopioida tilanne kotitreeniin, jotain hyvää siis tässäkin harjoituksessa...

Koska iltapäivän treeni ei ollut mikään häikäisevä spektaakkeli, päätin ottaa uusiksi illalla kun olin tankannut kahvia ja syönyt... Koiratkin olivat olleet pihalla yli tunnin. Tällä kertaa harjoitus meni aikalailla vanhaan tapaan, tosin Villa keikkui tälläkin kertaa saavillaan seisten muutamaan otteeseen, tämähnä ei ole sen paras liike ollut koskaan. Ketkukin pääsi kokeilemaan ryhmätreeniä. Tämä oli sen kuudes paikallaoloharjoitus ja tästä eteenpäin en taida viitsiä enää laskeskella. 

Odottelu sujui jo hyvin, muutaman kerran se tuli alas, mutta kun odotin patsaana niin se palasi itsekseen takaisin. Kuviakin räpsin, koska kamera oli valmiiksi paikalla kun olin illalla kuvannut polttopiirroksia. Videokameran puolestaan hain paikalle, että saan Ketkun ryhmäkokeilun ikuistettua. Lisää ryhmäkuvia täällä.






Ais pääsi ryhmän jälkeen harjoittelemaan itsekseen. Ensin tein tokoa, kuuntelutreeniä eri asennoilla ja se sujui ihan kymppi plus meiningillä! Sitten tehtiin parit temput ja frisbeekoppeja. Hassu mokakin tuli tehtyä, jonka jätin videolle. Käskytin sille asennoissa kaukojen seisomaan nousun "ylös". Ainut vaan ettei se ole ikinä sellaista käskyä kuullutkaan, se tuli suustani automaattisesti muiden asentojen sekaan. Ais ratkaisi uuden käskysanan tekemällä tempun jota se on aiemmin tehnyt makuuasennosta - se kellahti kyljelleen. Aika fiksu tyyppi, täytyy sanoa...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti